Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conectare la o baza de date MySql
sebastian Offline
Junior Member
**

Postări: 15
6
Alăturat: Dec 2011
Reputație: 0
Aprecieri acordate: 1
Primit 14 aprecier(i) în 9 post(ări)
#1
Conectare la o baza de date MySql
Salut, de cateva zile ma chinui sa gasesc o modalitate sa ma conectez din aplicatie la o baza de date mysql folosind datele de conectare a bazei de date.

Tot ce am reusit sa gasesc e sa fac un script php si sa dau output la json. .. Si pe baza asta sa ma folosesc in aplicatie. .. Ori prin aceasta metoda nu cred ca pot face un formular de logare cu user si parola dintr-o baza de date.
15-12-2011, 12:15 PM
Droid Offline
Android Developer
*******

Postări: 43
29
Alăturat: Dec 2011
Reputație: 0
Aprecieri acordate: 1
Primit 73 aprecier(i) în 17 post(ări)
#2
RE: Conectare la o baza de date MySql
Nu am lucrat până acum cu MySQL direct din aplicație, dar la o primă privire se pare că într-adevăr soluția cu PHP și JSON este cea mai răspândită.

În mod normal aplicațiiile Android lucrează cu baze de date SQLite care sunt stocate direct pe dispozitiv.

Dacă chiar ai nevoie să lucrezi cu o bază de date aflată pe un server, ar trebui să iei în considerare dezvoltarea unei aplicații web, iar în aplicația Android folosești doar un WebView în care încarci aplicația web respectivă.
15-12-2011, 03:04 PM
sebastian Offline
Junior Member
**

Postări: 15
6
Alăturat: Dec 2011
Reputație: 0
Aprecieri acordate: 1
Primit 14 aprecier(i) în 9 post(ări)
#3
RE: Conectare la o baza de date MySql
Pai si daca vreau sa fac o aplicatie in care am un register si un login unde salvez datele de conectare ?

Daca ar fi stocate pe dispozitiv nu as mai putea sa ma loghez de pe alt dispozitiv.
Da am vazut multe aplicatii care folosesc WebView. .. Daca nu ma insel ultima versiune de facebook face asta, dar de exemplu, te poti uita daca aplicatia Stirile ProTV foloseste un webview? Daca as vrea sa fac o aplicatie gen Stiri, ce ar fi mai ok sa folosesc WebView sau sa preiau Json?
15-12-2011, 03:32 PM
Droid Offline
Android Developer
*******

Postări: 43
29
Alăturat: Dec 2011
Reputație: 0
Aprecieri acordate: 1
Primit 73 aprecier(i) în 17 post(ări)
#4
RE: Conectare la o baza de date MySql
Pentru o aplicație de știri s-ar preta să faci o aplicatie web și să folosești un WebView. De exemplu, aplicația de care întrebai are câteva butoane native, dar toată informația este afișată într-un WebView.

Nu am înțeles ce legătură are afișarea știrilor cu logarea utilizatorilor? Este vorba de 2 aplicații diferite, sau vrei să afișezi știri doar utilizatorilor înregistrați?

În concluzie, dacă ai de procesat date simple și vrei să înveți Android, poți să preiei datele local cumva (Json, XML, etc) și să faci aplicația 100% nativ.
În schimb, dacă ai nevoie de chestii avansate, gen logare utilizator,ar fi mai ușor sa faci aplicația într-un limbaj în care te descurci mai bine (PHP) și în aplicația Android doar încarci adresa aplicației web.
20-12-2011, 12:23 AM




User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)